Alkmaars dichtersgilde

Adriaan van IJperen (1953)

Adriaan woont sinds 1992 in Heiloo. Sinds 1999 werkt hij als hoofd van Stedelijk Beheer bij de gemeente Alkmaar. Daarvoor werkte hij in een soortgelijke functie bij de gemeente Amsterdam, als projectleider bij een ingenieursbureau en als bouwcoördinator. Alkmaar is de stad waar hij werkt en vaak komt voor boodschappen, theaterbezoek en waar hij ook inspiratie vindt voor zijn verhalen en gedichten.

In 2003 is hij begonnen met schrijven. In eerste instantie korte verhalen. Later is hij begonnen met poëzie. In het voorjaar van 2009 heeft hij in eigen beheer twee bundels uitgegeven: Liefde en sfeer (gedichten) en De spreekbeurt (verhalen). In 2012 verscheen zijn eerste novelle bij uitgeverij de Brouwerij: Hoogland. Het schrijven is voor hem een bezigheid om zijn creativiteit te kunnen uitleven. Hij geniet van het stoeien met woorden en het schaven, schuren, zoeten en polijsten van teksten.

Het dichtersgilde is voor hem een mogelijkheid om te leren, van de stadsdichter en van de andere leden, en om zijn gedichten voor een ander publiek toegankelijk te maken.